Promoție!  Promoție!  Promoție!

Brackeții “estetici” din ceramică – un zîmbet sclipitor!


fotoNehotărîrea multor pacienți privind corecția ocluziei, poate fi explicată prin teama de a purta pe dinți, cum spun unii, “scoabe”. Probabil că acești oameni nu știu că invențiile recente ale sistemelor de bracketsi arată foarte îngrijit și actual. Brackeții ceramici și din safir sunt aproape invizibili pe dinți și, chiar conferă un farmec proprietarului său.

Brackeții ceramici - de asemenea, sunt numiți bracketsi “estetici”, pentru că spre deosebire de cei metalici vestibulari, sunt practic invizibili. Bracketsii ceramici nu au luciu și transparență ca cei din safir, însă au un finisaj neted, mat și nu reflectă lumina. Dar, tocmai din cauza acestei proprietăți, bracketsii practic “se contopesc” cu dinții dumneavostră. Din punct de vedere al esteticii, cedează doar bracketsii linguali. Această calitate îi face răspîndiți printre pacienții adolescenți și adulți.

Materialul, din care sunt confecționați acești bracketsi este dur și nu-și schimbă culoarea, spre deosebire de sistemele bracket din compozit. Dar igiena deficitară, contribuie la acumularea depunerilor dentare, care ușor se colorează de la cafea, ceai și alți coloranți alimentari, ca rezultat bracketsii devin de cloare galbenă. Pentru a îndepărta aceste depuneri și a reda bracketului nuanța naturală, se recomandă igiena profesională. Dar ligaturile elastice, care și-au schimbat culoarea, ușor pot fi înlocuite cu altele noi la vizita următoare.
foto

Avantajele brackeților din ceramică:
• Invizibilitate, deoarece culoarea lor coincide cu culoarea dinților
• Confort în timpul tratamentului, datorită formei și fineții sale, nu irită gingiile
• Se fixează bine de dinți
• Nu provocă reacții alergice
• Nu irită mucoasa cavității bucale
Dezavantajele brackeților din ceramică sunt relative:
• Mai scumpe decît bracketsii din metal tradiționali
• Tratamentul mai îndelungat decît cu cei metalici, datorită coeficientului de frecare mare a arcului în slotul bracketului
• Dimensiunea mai mare decît a bracketsilor din metal

Datorită invențiilor recente ale “3M Unitek” au apărut sistemele noi de bracketsi din ceramică “Clarity”, lipsite de dezavantajele menționate mai sus. “Clarity” – un lider recunoscut în cadrul “sistemelor de bracketsi estetici” Acește sunt bracketsi ceramici policristalinici de ultimă generație, întăriți cu slot metalic.

Pe lînga sistemele de bracketsi din ceramică, la momentul actual au apărut brackeții ceramici cu auto-ligatură.

Pagina Principală
În Sus