Promoție!  Promoție!  Promoție!

Ocluzia mezială


Ocluzia mezială – atunci cînd maxilarul inferior este împins spre înainte. Semnul proeminent în ocluzia mezială este – proeminența bărbiei.

foto
Cauze Se formează ca urmare a următoarelor cauze:ereditare, trauma la naștere, boli care afectează dezvltarea oaselor (rahitism), obiceiuri vicioase (suptul degetelor), frenul scurt, mușcarea buzei superioare, întîrzieri de erupție a dinților permanenți.

Consecințe Pe lîngă problemele estetice provocate, ocluzia mezială duce spre: dureri în ATM, ar putea exista problema la protezare sau în timpul înșurubării implantelor, tulburări de masticație, un risc ridicat în dezvoltarea bolilor paradontale.

Tratament Este un proces foarte îndelungat care vizează: stimulare creșterii maxilarului superior și de a controla creșterea excesivă a mandibulei. Începînd tratamentul încă din copilărie, chiar și atunci cînd creșterea și formarea oaselor încă nu a fost finalizată, se poate ajunge la un rezultat rapid și eficient cu ajutorul apareatelor ortodontice. La adulți corecția ocluziei meziale se face în corelație cu medicul chirurg OMF.

foto

Pagina Principală
În Sus