Promoție!  Promoție!  Promoție!

Ocluzia distală


Ocluzia distală – este atunci cînd este supradezviltat maxilarul superior sau cel inferior, și incisivii arcadei superioare îi acoperă pe cei ai arcadei inferioare cu mai mult de ½ din lungimea lor.

foto
Cauze Ocluzia distală se dezvoltă treptat, la ea contribue: tulburări de dezvoltare, obiceiuri vicioase, predispoziție genetică, înlăturarea precoce a dinților de lapte.

Consecințe În afară de tulburări estetice pot fi observate și dificultăți la incizia alimentelor, dureri periodice în ATM, un risc crescut de apariție a cariilor, risc de dezvoltare timpurie a bolilor paradontale, dificultăți in procesul amprentării, implantării.

Tratament Tratamentul depinde de severitatea anomaliei și caracteristicele ei, precum și de vîrsta pacientului. Această patologie se corectează în dependență de cauzele sale. La copii tratamentul este redus pentru a reduce dezvoltarea maxilarului și a stimula dezvoltarea mandibulei prin intermediul aparatelor ortodontice mobile și a miogimnasticei. După vîrsta de 12 ani tratamentul este tot complex prin utilizarea aparatelor fixe și mobile, și în același timp miogimnastica, rareori se recurge la operație.

foto

Pagina Principală
În Sus