Doriți să vă înălbiți dinții desinestătător?
Majoritatea oamenilor, din cauza muncii lor, nu au posibilitatea de a vizita medicul stomatolog, pentru obținerea unui zîmbet imaculat. Dar, în prezent, e posibil de înălbit dinții practic desinestătător la domiciliu, cu participarea minimă a medicului stomatolog.
Înălbirea dinților la domiciliu se poate face prin mai multe metode:
1. Înălbirea dinților cu cape
Una dintre cele mai răspîndite și eficiente metode de înălbire dinților la domiciliu în Moldova, este înălbirea cu ajutorul unor cape speciale. Capa este fabricată în laborator, după obținerea amprentei dinților dumneavoastră. Ele strîns cuprind dinții dumneavoastră din toate părțile, ceea ce face procesul de înălbie mai calitativ și sigur. După indicațiile medicului, dumneavoastră, desinestătător acasă, aplicați gelul de înălbire în cape și aplicați capa pe dinți de 2 ori pe zi sau pe noapte, în dependență de ritmul de viață și sistemul ales.
În prezent unele dintre cele mai răspîndite și mai sigure sisteme de înălbire, pe care le utilizăm, sunt:
• Day White – sistem de înălbire de zi;
• Night White – sistem de înălbire de noapte;
• Weekender – sistem de înălbire pentru 3 zile (vineri – duminică).
Gelul utilizat, pătrunzînd în substanța dentară, nu numai o înălbește, dar și închide toate microfisurile. Dinții devin mai albi cu 6-8 nuanțe! În cele din urmă, vă puteți înălbi dinții, aflîndu-vă acasă, la locul de muncă, în vacanță sau chiar în timp ce dormiți, fără a vizita de fiecare dată medicul stomatolog.
2. Înălbirea dinților cu pasta dentare
Cea mai raspîndită metodă de înălbire a dinților la domiciliu este utilizarea pastelor dentare cu efect de înălbire. Dar această metodă este mai puțin eficientă, deoarece ea înlătură doar depunerile de pe suprafața smalțului.
Din păcate, experiența a arătat că utilizarea permanentă și de lungă durată a acestor paste dentare, care conțin componente abrazive și solvenți, pot afecta negativ dinții.
Dinții devin mai albi cu 1-2 nuanțe.
3. Înalbirea dintilor cu stickuri
O metodă foarte raspîndită de înălbire a dinților, este utilizarea stick-ul . Aplicatorul, în formă de ruj sau pix mic, în interiorul căruia se află o perie specială; cu ajutorul ei, gelul este aplicat pe dinți pentru cîteva minute. Utilizînd stick-ul pentru înălbire, se îndepărtează petele de la cafea, țigări, vin și alte produse colorante, respirația devenind mai proaspată. Stick-ul este comod de a utilizat în afara casei .
Înălbirea dinților cu ajutorul stick-ului nu este o metodă independentă, ci o completare la înălbirea de bază.
Dinții devin mai albi cu 1-3 nuanțe.
4. Înalbirea dinților cu benzi de înălbire
Este o metodă foarte simplă, ce nu necesită nici o pregătire specială. Benzile de înălbire se aplică foarte ușor pe dinți și este, de asemenea, ușor de îndepărtat.
Însă, eficacitatea acestei metode este extrem de discutabilă, deoarece benzile de înălbire nu pot pătrunde în spațiile interdentare și în relieful dentar, căci suprafața dintelui nu este perfect netedă.
Dinții devin mai albi cu 1-2 nuanțe.